Punaisen mökin tarinoita

kirsema tarinoi tässä blogissa mökkielämästä. Tervetuloa siis mökkeilemään kanssani!

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Keskikesän aikaan

Tulihan vietettyä keskikesän juhlaa...no miten sen nyt ottaa. Olin niin itsekkäällä tuulella, että en paljon muiden seurasta nauttinut, koska oli kylmä (ei huvittanut istua ulkona palelemassa), väsytti (oli rankka työviikko takana) ja itse asiassa: ei huvittanut. Viihdyin oikein hyvin lämpimässä mökissä kirjan kanssa. Oli helppoa olla itsekäs, kun oltiin vaan oman porukan kesken mökkeilemässä.

Ja huvittamisesta vielä sen verran, ei edes huvittanut kameran kanssa heilua. Olenpas ollutkin oikein parasta mökkiseuraa :)

Sen verran kuitenkin sain kammettua itseäni pihalle kameran kanssa, että  kävin napsaisemassa muutaman pyöräkuvan, kun olen täällä kertoillut tuosta kevariprojektista. Nyt se eteni siihen pisteeseen, että on valmis. Tässä kuvassa ei vielä ihan valmis, mutta melkein.

Tulihan muuten tarroille hintaa. Itse tarrat maksoivat muutaman kympin, mutta postikulut olikin sitten 70 €. No isäntä oli tarrasarjan pojalle luvannut, niin eipä auttanut muuta kuin maksaa, vaikka kuinka kirpaisi :)




Isäntä innostui askartelemaan jostain hiiilikuitujutusta tuon putkessa töröttävän Beta -koristeen. Se on itse asiassa aika hieno.

Ja ihan pikkusen piti päästä fiilistelemään pyörän selkään. Kuskilla on kylläkin edelleen käsi kipsissä, joten ajoja saapi odotella näillä näkymin vielä kolme viikkoa, mahdollisesti vähemmän tai sitten enemmän. Torstaina on pojalla jälleen röntgen, joten silloin tietää sitten enemmän.






Jottei ihan pyöräjutuksi menisi, niin oli meillä aattona käynyt Juhannustonttukin piipahtamassa ja jättämässä tervehdyksen. Kyllähän me paikalla oltiin, mutta niin autuaana päiväunilla, että tonttu ei raaskinut herätellä nukkuvaa väkeä :)

Vielä pari viikkoa pitäisi jaksaa arkista aherrusta ja sitten alkaisi loma. Toisaalta ei mitään hirveää hinkua vielä lomalle ole ollut noiden ilmojen takia. Jospa se ilmakin ehtisi lämmetä lomaan mennessä, ettei sentään tarvitsisi koko kesää villasukissa kulkea :) 

Mukavaa alkanutta viikkoa!

- kirsema -

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kesän ensimmäinen


ahven. Siinä se on.

Nuorimmalla kun ei kipsatun käden kanssa hirveästi ole tekemistä mökillä, niin hän päätti perjantaina kokeilla kalaonnea. Huono oli onni, yksi ainukainen ahven nappasi ja niin tukevasti, että pihdeillä piti koukku irrottaa. Se oli ihan kohtuukokoinen kala.





Kevarin runko sai sitten uuden värin niskaansa. Poika halusi rungosta punaisen ja toden totta punaisen hän sai. Tuumasi jälkeenpäin, että hän kuvitteli maalin olevan vähän tummempi punainen eikä paloauton punainen. Pitäisi kuulemma vielä laittaa siniset led-valot :)




Tässä näkyy punaisuus paremmin.















Lauantaiaamu oli hieman sumuinen ja viileä, mutta kyllä se päivä siitä koitti jossain vaiheessa, vaikkakaan ei nyt mitään päätä huimaavia lukemia mittari näyttänytkään. Itselläni vaan oli aika kurja olo, taitaa joku kesäflunssa vissiin iskeä päälle. Sen verran sain kuitenkin aikaiseksi, että iskin maahan siskoni tuomia mättäitä eli kellopeippiä. Toivottavasti niistä tulee jotain. On kuulemma sellainen, että leviää runsaasti, mutta ei haittaa, saanpahan täytettä pihamaalle.

Ja kun kameran kanssa heiluin pihalla, niin tässä vähän luonnon kauneutta. Kurjenpolvi oli löytänyt tiensä pihaan.
Kielossa oli vielä kukkia, osittain jo vähän rusehtavia.

Puolukka oli kauniissa kukassa.
Västäräkki käyskenteli pihalla, ihmeen lähelle antoi mennä. Mietiskelin jo, että onko se loukkaantunut, kun ei hypähdä lentoon, sipsuttelee vain kiireisenä eteenpäin kuvaustuokion jälkeen.

Ja vielä viimeisenä yksinäinen akilleija, jota olen varjellut. Tämä on valinnut kasvupaikakseen etupihan männyn vierustan, niin kuin sen kaverikin, joka kasvaa pihan toisella puolella toisen männyn naapurissa.

Viime kerralla unohdin kameran piuhan kotiin, mutta tällä kertaa oli kamera ja piuha pakattuna, mutta ei tietokonetta. Ensi kerralla unohdan varmaan kameran kotiin :) Tai sitten kolmas kerta toden sanoo...kaikki mukana. No tämä nähdään viikon päästä, mitä tuli mukaan ja mitä jäi kotiin.

Mukavaa alkavaa viikkoa. Ja jos jollakin onnekkaalla on alkanut jo kesäloma, niin ihanaa lomaa!

- kirsema -